logo-main

مهمترین تایپ فاندری های فارسی و عربی را بشناسیم

دسته بندی :weblog 15 اسفند 1398 mehdi ravandi 6791

تایپوتک عربی | tptq-arabic.com

تایپوتک عربی یک کارگاه ریخته‌گری و طراحی حروف است که به طور خاص بر توسعه زبان عربی با کیفیت بالا تمرکز دارد. این تایپ فاندری نتیجه هم‌کاری است که در سال 2011 بین کریستین سارکیس و پیتر بیلاک از Typotheque آغاز شد.

تایپوتک عربی به دنبال کشف راه‌حل‌های ابتکاری برای چالش‌های معاصر است. آنها علاوه بر خرده فروشی فونت، نوع سفارشی فونت را نیز ایجاد و منتشر می کنند تا که به نیازهای فعلی مشتریان خود پاسخ ‌دهند و امکانات گسترده توسعه فونت عربی را بررسی می‌کنند.

علاوه بر این، تایپوتک عربی تلاش می کند تا که به عنوان یک پلت فرم آموزشی برای پرورش طراحان و مشتاقان تایپفیس خدمت کند.

تایپوتک اغلب با Typotheque هم‌کاری می‌کند تا سیستم‌های چند متنی بسازند. فونت‌های آنها توسط مشتریانی مانند الجزیره، فرانسه 24 عربی، لوور ابوظبی و غیره استفاده می‌شوند.

persianandarabictypefoundry01

 

تایپ فاندری رُزتا | rosettatype.com

رزتا تایپ بیش از دیگر تایپ فاندری ها به رفع نیازهای تایپوگرافی جهانی می‌پردازد. آنها اصلی ترین دغدغه خود را ایجاد فونت هایی برای یک جهان چند صدایی اعلام می کنند.

فونت های آنها تا به حال جوایز متعددی را به خود اختصاص داده اند. اما از همه مهم‌تر این است که آنها اعتقاد دارند که افراد را قادر ساخته‌اند تا در زبان مادری خود بهتر بخوانند.

آنها علاوه بر تبعیت از فونت های مُد روز به دنبال آخرین گرایش‌ها خلق فونت هستند و هدف خود را ایجاد کیفیت طراحی پایدار می دانند. کیفیت بالای فونت‌های آنها تا کنون توسط چندین جایزه طراحی به رسمیت شناخته شده‌ است.

طراحی با کیفیت بالا فقط خوش‌قیافه نیست بلکه قابل خواندن، قابل‌اعتماد و از نظر فرهنگی قابل پذیرش است. به همین دلیل است که آنها فعالانه تحقیق و آموزش را در حوزه تایپوگرافی چند متنی ترویج و به آن کمک می‌کنند.

فونت‌های مولتی، یعنی فونت هایی که دو یا چند خط را پشتیبانی می‌کنند تخصص این تایپ فاندری است. آن‌ها نه تنها به صورت جداگانه برای هر یک از سیستم‌های نوشتاری پشتیبانی می‌دهند، بلکه برای انطباق و کار با یکدیگر طراحی می شوند، تا اینکه زندگی حرفه ای طراحان را با خطوط چندگانه آسان‌تر ‌سازند.

 

تایپ توگیدر | type-together.com

تایپ توگیدر از طریق پلت فرم منحصر بفرد خود، راه‌حل‌های ابتکاری، متنوع و مُد روز را برای بزرگ‌ترین مشکلات در بازار حرفه‌ای تایپوگرافی در سراسر جهان خلق می‌کند.

ورونیکا بیورین و خوزه اسکالیونی در حین تحصیل کارشناسی‌ارشد رشته طراحی دانشگاه ریدینگ در انگلستان با یکدیگر آشنا شدند و همکاری خود را شروع کردند. تایپ توگیدر که در سال 2006 تأسیس شد، یک استودیو مستقل و بین‌المللی است که فونت متن را برای استفاده دیجیتال و چاپی ایجاد می‌کند.

تایپ توگیدر با هم کاری تیم خود که از سراسر جهان گرد هم آمده اند، طراحان و متخصصانِ خارج از استودیو به طور متناوب در پروژه‌های خاص فونت تولید می کند.

با اطمینان به اینکه آموزش و تشویق راه‌های خوبی برای رسیدن به جهانی نو هستند، تایپ توگیدر یک نقش فعال و آموزشی در جامعه فونت به خود می‌گیرد. برنامه تشویقی سالانه آنها پشتیبانی از یک فارغ‌التحصیل طراحی تایپ ممتاز است تا اینکه اولین خانواده فونت خود را منتشر کند. خوزه فراتر از وظایف معمول خود از سال 2007 در هیات‌مدیره ATypI خدمت کرده ‌است و ورونیکا عضو بنیانگذار شبکه alphabettes.org و بخشی از برنامه mentorship است. اعضای‌تیم تایپ توگیدر همواره به آموزش و تشویق طراحان تایپ از طریق کنفرانس‌ها و کارگاه‌ها به عنوان معلم یا مربی می پردازند و با تحقیقات مداوم و مطالبی که منتشر می کنند دیگران را به این فعالیت پویا تشویق می کنند.

 

ایندین تایپ | indiantypefoundry.com

تایپ فاندری ایندین در سال 2009 توسط ساتیا راجپورهیت و پیتر بیلاک برای طراحی و توزیع فونت‌های با کیفیت خوب برای بازار هند و جهانی در کشور هند تأسیس شد.

ایندین تایپ همواره فعال در توسعه فونت های خرده‌فروشی و قلم‌های دیجیتالی سازگار با یونیکد می‌باشد. آنها علاوه بر طراحی تایپفیس به عنوان یک مجموعه آموزشی برای تایپوگرافی عمل می‌کنند.

ایندین تایپ متعهد به سازماندهی سخنرانی‌ها و کارگاه‌ها و نیز ترویج فعالانه انتشار و تبادل ایده‌ها در زمینه طراحی تایپفیس است. آنها به دنبال جلب توجه مخاطبین خود هستند تا اینکه تایپوگرافی هندی همان توجهی را به دست بیاورد که تایپوگرافی لاتین در چند دهه گذشته دریافت کرده ‌است.

persianandarabictypefoundry02

 

29 حرف | 29lt.com

29 حرف توسط پاسکال زغبی در شهر مادرید اسپانیا پایه گذاری شده است.

29 حرف یک نوع پلت فرم تجاری طراحی تایپفیس است و فونت هایی را که در بستر چاپی از چند زبان پشتیبانی می دهند را منتشر می‌کند. آنها متخصص در تایپوگرافی عربی و لاتین هستند و متشکل از طراحان حرفه‌ای عربی و اروپایی است که اکثر تایپفیس های آنها نیز از کیفیت بالایی برخوردار است.

29 حرف علاوه بر انتشار فونت‌های retail منحصر به فرد، با برندهای تجاری معروف نیز هم کاری می کند و یا به آژانس‌های تبلیغاتی می‌پیوندد تا راه‌حل‌های تایپوگرافی را ارائه دهند، مانند فونت‌های bespoke و wordmarks.

الفبای عربی شامل 28 حرف است. 29 حرف منفصل، رویکرد طراحی جسورانه ای است که 29 حرف به دنبال آن است؛ آنها اعتقاد دارند که ” حمزه ” می‌تواند به عنوان یک حرف در نظر گرفته شود و مجموعه خود را با توجه به این کانسپت نام نهاده اند.

mehdi ravandi

مدیر فونت‌ها و طراح فونت فارسی

راه آسان‌تری برای ارتباط با کاربران‌مان پیدا کرده‌ایم :) عضویت در کانال

مطالب زیر را حتما بخوانید:

قوانین ارسال دیدگاه در سایت

  • چنانچه دیدگاهی توهین آمیز باشد و متوجه اشخاص مدیر، نویسندگان و سایر کاربران باشد تایید نخواهد شد.
  • چنانچه دیدگاه شما جنبه ی تبلیغاتی داشته باشد تایید نخواهد شد.
  • چنانچه از لینک سایر وبسایت ها و یا وبسایت خود در دیدگاه استفاده کرده باشید تایید نخواهد شد.
  • چنانچه در دیدگاه خود از شماره تماس، ایمیل و آیدی تلگرام استفاده کرده باشید تایید نخواهد شد.
  • چنانچه دیدگاهی بی ارتباط با فونت مطرح شود تایید نخواهد شد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

لینک کوتاه:
0